Individuella lektioner

45 min ägnas bara åt din röst och dina önskemål.


Delade lektioner i par

Vill du jobba med din röst? Känner du någon annan som också vill det? Detta är ett prisvärt alternativ för er som vill utvecklas individuellt men också sjunga tillsammans med någon. Inga förkunskaper krävs, men för er skull är det en fördel ifall ni är på ungefär samma nivå.

Lektionerna är 60 min långa.


Master class

I en grupp om 4-7 personer jobbar vi inför varandra utifrån era önskemål under ett antal tillfällen. Här finns möjlighet att dryfta såväl individuella problem som allmänna sångfunderingar. Exempel på innehåll är uttryck, repertoar och teknik. Sätt ihop er egen grupp eller anmäl intresse hos mig så hör jag av mig när gruppen är tillräckligt stor. Inga förkunskaper krävs mer än modet att sjunga inför varandra.

Vill du hitta din naturliga röst, slipa på ditt uttryck, eller utveckla sångtekniken?

Jag  kan erbjuda icke genrebunden sångundervisning med tonvikt vid kroppsförankring och att sjunga medvetet.


Att sjunga behöver inte vara så mycket mer än vad det låter som. En del vill sjunga bara för att det är så himla kul och det är en anledning god nog!

Men det kan också vara mycket mer om man vill. Rösten är liksom ens namn och utseende en del av ens person. Den speglar hur du mår och du känner dig. Är du trött är din röst trött, är du glad hörs även det på din röst. På det viset är den ett unikt och variationsrikt instrument som är väl värt att utveckla.


Människan är av sin natur en lyhörd och medveten varelse. Detta avspeglas också i våra röster. Ofta är det bra för mycket i musik handlar om just det; att lyssna. Men samma lyhördhet kan också skapa röstliga ”ticks”. Det är lätt att ta efter sångsätt och maner om man t.ex. lyssnar mycket på en viss artist. Det är inget fel med det. Men som jag ser det finns det ett värde i att göra det medvetet, att det inte bara blir så utan att man själv har valt det.


Därför går mitt grundläggande arbete ut på att skala av, skala av och skala av. Att hitta den där ursprungliga rösten som bara är din och låter som du. Sedan har man allt att välja mellan. Att sträva efter att låta som Michael Jackson, att sjunga med jättemycket vibrato, growla.

Eller helt enkelt inte göra något alls. För alla röster duger precis så som de är.


Jag kompar både på gitarr och piano.


2008 tog jag kandidatexamen i sång med pedagogisk påbyggnad från Kungl. Musikhögskolans jazzinstitution.


Mitt arbetssätt är som sagt inte genrebundet, men vill du ha renodlade klassiska lektioner rekommenderar jag någon som har den inriktningen.